15 dec 2014 snö uteUtsikten från gymmet i Bergen

Avslutar en lång dag på jobbet med den obligatoriska äntligen-hemma-igen-promenaden. Vädret i Bergen har varit katastrofalt de senaste dagarna och jag hoppas att Uppsala kommer bjuda på solsken under mina lediga dagar så jag faktiskt kan njuta av min promenader till fullo. 

Jag var varnad för vädret i Bergen innan jag började jobba där  – ”en av Europas regnigaste städer”. Det ska visst regna si sådär 2,5 m (METER!) om året. Men naiv och glad som man är så var min inställning att det är i alla fall inte minus 40 och snö, så illa kan det inte va! Packade ner regnkläder och gummistövlar och åkte dit. Jag har nu jobbat där snart en månad och jag kan tala om att det inte bara regnar i Bergen! Det snöar, haglar (och det uppifrån, nedifrån och från sidan samtidigt) och blåser! Jag har en promenad på 30 minuter till jobbet och under dessa 30 minuterna får jag uppleva alla väderfenomen. Helt otroligt! Detta måste vara ett mecka för meteorologer!

Det sägs även att Bergen ska vara otroligt vacker, jag kan inte svara på detta för sikten har varit för dålig alla dagar jag spenderat där!
Tur att jag är tvingad att gå till jobbet (senast jag försökte ta bussen fick jag inte åka med för de har slutat stanna där jag bor) så jag får mina dagliga promenader – annars hade nog även min självdisciplin fått en rejäl utmaning!
 regnkläd

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail