Jag fick en fantastisk Jul som spenderades i lugn och ro med familjen hos Mormor i Östhammar. Mornarna startades med långpromenader med mamma och självklar var jag tvungen att prova Östhammars fina utomhusgym – något kallt kanske (-11).

 

Jag är inte så jätteförtjust i julmat (bortsett från mormors köttbullar då) så jag gjorde matlådor får att fylla ut så jag inte skulle bli en tunnis under julhelgen. Är det bara jag som går ner i vikt under julhelgen??
Snabbt och enkelt fick det bli ”Saras dietlådor”. Perfekt att göra som ett litet storkok så har man några matlådor.
Saras dietlådor
1 kg kycklingfilé
1 påse hackad spenat (jag köper fryst)
1 burk mini creme fraiche
kryddor efter tycke och smak (variationerna är oändliga 😉 )
Ris 
Blanda spenaten med creme fraichen och kryddorna. Bred ut i en ugnssäker form. Skär upp kycklingfiléerna och lägg över spenaten. In i ugnen i 225 grader i ca 30 min. Koka ris och servera till. Klart! Enkelt va?!
 
 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail