Jag tänkte försöka mig på en liten livsuppdatering ikväll. Ni får ta det för vad det blir för varken kropp eller hjärna fungerar längre.


2015 har varit ett magiskt år! Det har varit så där jävla skitbra! Så som mitt liv aldrig förr varit och som jag njutit! 2010 fick jag en cancerdiagnos som jag opererades för och både själsligt och kroppsligt har det tagit tid att komma i fas med det, 2015 trodde jag skulle bli året då jag skulle friskföklaras och jag skulle vara vinnaren nr 1! Jag blev inte friskförklarad, men jag har förlikade mig med och var rätt nöjd med att överlevt 5 år med cancer. Något år efter cancerbeskedet diagnostiserades jag med endometrios som har bråkat endel med mig tills för ca 1,5 år sen när de hittade den magiska lösningen där den hållit sig lugn. Så vi kan säga att jag har haft 1,5 ganska friskt och smärtfritt år och den tiden har jag utnyttjat till max. Format min kropp och utvecklats som människa. Hittade kärleken till fitness (och jag blev bra! så jävla kul). Jag har träffat så många underbara människor njutit så till det fulla. Jag hade gjort det! min tid med plågor var förbi, nu jävlar för första gången i mitt liv var et min tur att få glida på den där berömda räkmackan. Naiva jävla flicka.


Jag hade börjat dieta för SM, det gick bra! Kroppen svarade fint. Jag njöt och gjorde lite småresor trots att jag inte fått någon sommarsemester. Åkte en sväng till Schweiz och italien med amerikanska vänner och hade det magiskt kul och skönt på en wakebåt. Åkte till Ungern med bästa vännen och hejade fram  (ja jag vet inte ens vad jag ska kalla honom längre men vi kan väl för enkelhetensskull kalla honom vid namn) Joni då han skulle debutera i mens physique. Åkte till Slovakien och Joni igen, poseringstränade med ett fd ifbb proffs från slovakien. det gick bra! Nervositeten inför SM hägrade och jag gjorde allt för att förbereda mig. Samtidigt driver jag tillsammans med Susanna (och ett helt gäng underbara tjejer) mitt välgörenhetsprojekt Aviatrixart  Jag älskade det!

 


Jag var tillfreds, redo att lugna ner mig lite, skaffa hus och barn. Träna, tävla, leva och jobba lite mindre. Njuta mer.


För ca 3 veckor sen blev jag lite dålig. Lite orolig i magen – trodde att jag tuggat lite väl många tuggummin (ja ni vet som om man ”råkar” stoppa i sig ett helt paket läkerol för att det är så jävla gott – straffar sig direkt). Men va fan. Jag drog till gymmet – det gick okej och sen vidare till jobbet. Det var kanske inte min bästa dag på jobbet. Trött och frossig fick jag gå hem och lägga mig. Den natten vaknade jag med bröstsmärtor och blödningar och tom jag fick svälja min stolthet och ringde sjukvårdsupplysningen. En ambulansfärd senare och jag är fortfarande kvar på samma ställe. Kanske något lite längre ifrån döden än den natten men inte friskare och utan diagnos. Jag är sjukare än jag någonsin kunde tro att man kunde bli. Jag har ont, är trött, behandlas från alla håll och inget biter. Jag blir inte bättre. Det forskas på mig för jag är unikt sjuk – sjukare än alla andra blir. Jag har ingen aning om hur framtiden ser ut, ibland vet jag inte ens om där finns en. Jag gråter dagligen och kan knappt röra mig. Jag är ett svagt vrak som inte förstår var orken ska komma ifrån. Jag har varit elak, skällt gråtit varit orättvis, tyckt synd om mig själv. Och framförallt har jag upptäckt att jag har de finaste människorna i världen runt mig! Idag tror jag att jag har haft besök av 9 olika personer som alla är mig innerligt kära. Dagligen får jag sms och samtal med vardagligheter från era liv utanför sjukhuset, och de uppskattas så. Ni torkar mina tårar, håller min hand, kommer med matlådor och coca cola zero. Ni vet vad jag älskar! Och det gör mig stundtals förbannad på mig själv, jag har ingen som helst rätt att gråta över min situation för hur det här än slutar, om  jag blir av med jobbet, aldrig kan stå på en scen igen, måste operera bort alla tarmar, aldrig kommer bli tittad på av en man igen så spelar det ingen roll för ni kommer göra mitt liv värt att leva hur det än ser ut. Ni är mina hjältar och jag är så lycklig över att jag har er alla! Tack!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail